Asociatia Tineretul Ortodox Roman, filiala Iasi

Asociatia Tineretul Ortodox Roman, filiala Iasi

Tabara din Pridvorul Satului editia a V-a

Status: Finantat

Aflat la a V-a ediție, proiectul Tabăra din Pridvorul Satului este realizat prin intermediul Asociației Tineretul Ortodox Român Iași, cu scopul oferirii unui program educativ, cultural, artistic și interactiv tinerilor din 47 de comunități partenere din județele Neamț, Botoșani și Iași punând în valoare potențialul creator al acestora.

[ Show more ]

3,682 RON

Sumă:

1

Galantomi:

35

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Aflat la a V-a ediție, proiectul Tabăra din Pridvorul Satului este realizat prin intermediul Asociației Tineretul Ortodox Român Iași, cu scopul oferirii unui program educativ, cultural, artistic și interactiv tinerilor din 47 de comunități partenere din județele Neamț, Botoșani și Iași punând în valoare potențialul creator al acestora.

Prin intermediul atelierelor de lucru manual, de lectură, muzică, a atelierelor sportive (tir cu arcul, badmington, fotbal, volei), a jocurilor olimpice sau a jocurilor de grup, copiii participanți, a căror părinți de cele mai multe ori sunt plecați la muncă în străinătate sau nu își permit să le ofere o vacanță la mare sau la munte, se bucură de o vacanță activă și educativă.

Aceste tabere nu ar putea fi realizate fără ajutorul celor 100 de tineri voluntari din județele Neamț, Botoșani și Iași care merg vara aceasta în satele din județele Iași, Neamț, Botoșani cu scopul creării unei vacanțe de trei sau patru zile pentru un număr de 3700 de copii și tineri. Această experiență le va permite nu doar dobândirea unei experiențe de voluntariat, ci mai ales împrietenirea, descoperirea unor noi talente și capacități de organizare, încadrare în timp și gestionare a unor situații limită.

Prin proiectul Tabăra din Pridvorul Satului:

- Încurajăm lectura;
- Sprijinim promovarea valorilor tradiționale;
- Creăm mediul în care tinerii să se simtă acceptați, iubiți și puși în valoare, în care să găsească răspunsuri la problemele lor;
- Scoatem din izolare tinerii de la sate, care petrec o copilărie virtuală, lipsită de multe ori de sens, copilărie în care părinții adesea lipsesc, fiind plecați în străinătate.

Bugetul pentru organizarea unei tabere care vizeaza copiii dintr-o comunitate este de 1400 lei. Bugetul total al proiectuli pentru organizarea celor 47 de tabere in comunitatile partenere este de 65.800 lei. 

Implică-te și susține organizarea unei tabere în unul din satele participante!